een winkel vol 
leuke spullen 

Kraam van de maand december

‘Sinds oktober 2016 is mijn webshop www.peetjesfavorieten.nl online en vanaf het moment dat ik een verkoopplek bij Jouw Marktkraam Maastricht huur is het allemaal in een stroomversnelling geraakt’, vertelt Petra die deze maand met haar verkoopplek is uitgeroepen tot kraam van de maand. ‘Voordat ik hiermee begon werkte ik in loondienst en met het eindigen van het laatste jaarcontract dacht ik: het is nu of nooit! Dit was het perfecte moment om iets voor mijzelf te beginnen, op te bouwen, te doen wat ik leuk vind en waar ik voor gestudeerd heb.’ Petra heeft vroeger de opleiding Mode/Textiel gevolgd. Ze ging voor zichzelf na wat zij belangrijk en leuk vindt om te doen. De onderwerpen zoals het milieu, onze medemens, kwaliteit boven kwantiteit en “slow fashion” zijn voor Petra zeer belangrijk. Maar ook het hebben van sociale contacten, mensen blij maken en kinderen weer en meer kleur laten dragen waren punten die ook hoog scoorden. ‘Zodoende ben ik biologische-, duurzame- en fairtrade kinderkleding gaan verkopen. Kinderkleding die vrij zijn van chemicaliën en plastic, niet gemaakt zijn door kinderhandjes, voor een eerlijk loon en in een goede werkomgeving.’

‘Voor de opening van Jouw Marktkraam in Maastricht werd ik via een e-mail door Marinka benaderd met de vraag of ik interesse had om een verkoopplek te huren. Daar was ik in eerste instantie niet erg happig op omdat ik mij vooral wilde op mijn website wilde focussen. Via een e-mail terug heb ik aangegeven dat ik, zodra ze open zouden zijn, weleens een keer langs zou komen en op basis van die ervaring een keuze zou maken. Nadat ze de deuren hadden geopend ben ik vrij snel een kijkje gaan nemen en na het zien van de winkel heb ik direct besloten om een verkoopplek te huren.’
‘Rond juni/ juli dit jaar vroeg Gabo, eigenaar van de vestiging in Maastricht, mij of ik misschien interesse had om, in plaats van enkele verkoopplekken, een aantal vierkante meter te huren. Dit vond ik wederom enorm spannend en ook hier heb ik over getwijfeld. Maar niet geschoten is altijd mis en met de voorwaarde dat ik terug kon naar het huren van een aantal verkoopplekken ben ik op dit aanbod ingegaan. Het gaat ontzettend goed en nu heb ik dus een shop-in-shop die ik helemaal kan inrichten alsof het mijn eigen winkel is’, vertelt Petra enthousiast. ‘De samenwerking met Gabo en Marinka is super. Het klikt goed en wij hebben dezelfde visie en doelstelling’, vult ze aan.

Wij zijn ontzettend gek op jouw leuke spulletjes Petra. Wij hopen dat jij nog heel lang bij onze vestiging in Maastricht blijft verkopen en wensen je heel veel succes met je winkel en webshop. 
Kun jij de verkoopplek van Peetje's Favorieten bij Jouw Marktkraam Maastricht niet bezoeken? Check dan haar Facebookpagina of website: www.peetjesfavorieten.nl.