een winkel vol 
leuke spullen 

Kraam van de maand juli

‘Ik ben afgestudeerd goudsmid en dat probeerde ik van de grond te krijgen, tot ik ineens zwanger bleek te zijn. Het extra (werk)kamertje dat we in huis hadden moesten we ombouwen tot babykamer. Toen ik naar babykleren voor mijn zoon zocht wilde ik iets unieks, ik vond dat alle baby’s dezelfde kleren droegen. Dat vond ik ook wel leuke kleren hoor, maar ik wilde iets anders. Ik hou van kleur en ik vond voor jongens alleen maar kleding in blauw en grijs. Okergeel en mintgroen vind ik bijvoorbeeld heel mooi, maar daar kon ik niets in vinden dus toen heb ik besloten het zelf te gaan maken’, vertelt Carlijn enthousiast over de totstandkoming van haar handeltje Carloetje bij Jouw Marktkraam Schiedam.

‘In eerste instantie maakte ik kleding voor mijn eigen zoon, maar veel mensen vroegen waar ik het kocht. Toen gaf ik wel eens wat weg of verkocht ik wel eens wat en zo werd het steeds groter. Van het één kwam het ander en toen ben ik via Facebook gaan verkopen. Maar toen ik op internet zag dat er een Jouw Marktkraam in Schiedam zou openen ben ik daar eens langsgegaan om te informeren naar de mogelijkheden. Omdat de zaak nog niet open was kon ik kiezen voor een kraam in de etalage en dat heb ik toen direct gedaan. Samen met mijn man heb ik de constructie voor de kraam bedacht en gemaakt zodat de kraam ook nog leuk presenteert.’ Dat Carlijn plezier heeft in wat ze doet hoor je terug in ieder woord dat ze erover spreekt. Maar dit is niet het enige wat ze doet. Drie dagen in de week voorziet ze gasten van het eetcafé waar ze werkt van een natje en een droogje. Dat vindt ze ook ontzettend leuk, maar het is haar droom om uiteindelijk haar geld te verdienen met haar creativiteit.

‘Op dit moment zitten we midden in een verhuizing. We komen in een grotere woning en daar hoop ik de goudsmederij ook weer op pakken. Dan kopen mensen eerst hun trouwringen bij me en als er later een baby komt maak ik de babykleren’, grapt de jonge moeder. ‘Ja, ik wil hier uiteindelijk van rondkomen, maar het hoeft allemaal niet te groot. Ik vind het belangrijk om veel tijd met mijn zoon door te brengen en de producten moeten exclusief blijven. Als ik er maar van kan leven, dat is voldoende.’ Carlijn, we hopen dat je dromen werkelijkheid mogen worden!

Wil je de babykleren van Carlijn zelf zien en voelen? Je vindt ze bij Jouw Marktkraam in Schiedam! Oh, en zit de maat van jouw wens er niet tussen? Doe even een verzoekje bij Carlijn en dan maakt ze het speciaal voor je, wat een service hè?!