Van jou
voor heel Nederland

Nieuws van Jouw Marktkraam

Kraam van de maand augustus

31-08-2017

‘Eigenlijk is dit een uit de hand gelopen hobby van me. Ik kocht altijd van alles op markten en kringloopwinkels, maar toen uiteindelijk de hele woonkamer stond volgebouwd dacht ik: “nu moet ik eerst maar eens wat gaan verkopen”. En dat ben ik eigenlijk steeds meer gaan doen’, Henny is met haar kraam bij Jouw Marktkraam Dokkum benoemd tot Kraam van de maand en vertelt ons over het ontstaan van haar handeltje met Henny's Brocante

‘De verkoop deed ik eerst gewoon vanuit huis, via Facebook bijvoorbeeld. Maar toen je door middel van een Facebook-actie een keer kraamhuur kon winnen in Drachten, won ik dit samen met een vriendin van me. Dit beviel me goed dus ben ik daar gebleven. Nu heb ik sinds ruim twee maanden ook een kraam in Dokkum en sta ik regelmatig op markten mijn spullen te verkopen. Afgelopen weekend bijvoorbeeld nog in Workum en komende zaterdag in Joure. In Workum heb ik ook weer flink verkocht. Ja, er gaat wel veel tijd inzitten om genoeg spullen op voorraad te houden’, Henny vertelt enthousiast hoe ze door Friesland langs markten en kringloopwinkels gaat om dit op pijl te houden. Daar koopt ze alles wat binnen haar handeltje past om dit vervolgens weer door te verkopen. ‘Maar ik heb ook wel eens nieuwe producten, mijn buurman maakt bijvoorbeeld schapen- en konijnenvachten. Daar koop ik ook wel eens wat van in. Zo blijft het aanbod heel divers.’ 

‘Mijn man is vrachtwagenchauffeur en daardoor eigenlijk alleen weekends thuis. Als hij dan thuis komt moet hij eerst altijd even checken wat er allemaal veranderd is in huis. Verder laat hij me lekker mijn gang gaan, al gaat hij soms ook wel eens met me mee naar markten. Zoals nu staat de hele keukentafel volgebouwd met producten die ik nog moet prijzen, ik hoor het 'm al zeggen: "wat heb je weer een zootje", haha! Verder vind hij het allemaal wel goed.’ Met de de support die ze van haar echtgenoot krijgt zit het dus wel snor. Het mooiste wat Henny met haar handeltje meemaakte is het ontstaan van haar vriendschap met Marleen, die ze eigenlijk met deze hobby heeft aangestoken. ‘Zij kocht eerst wel eens spullen bij me en daardoor heb ik haar leren kennen. Toen hebben we een keer samen op een vlooienmarkt gestaan. Sindsdien doen we steeds meer samen en intussen heeft zij ook haar eigen handeltje! Uiteindelijk zou ik wel zo groot willen worden dat ik alleen hiermee de kost verdien, maar dat is nog niet aan de orde.’ 

Ben jij benieuwd naar de spullen die Henny verkoopt? Je vindt zowel een kraam in Dokkum als in Drachten.

Lees verder

Kraam van de maand juli

12-07-2017

‘Ik ben afgestudeerd goudsmid en dat probeerde ik van de grond te krijgen, tot ik ineens zwanger bleek te zijn. Het extra (werk)kamertje dat we in huis hadden moesten we ombouwen tot babykamer. Toen ik naar babykleren voor mijn zoon zocht wilde ik iets unieks, ik vond dat alle baby’s dezelfde kleren droegen. Dat vond ik ook wel leuke kleren hoor, maar ik wilde iets anders. Ik hou van kleur en ik vond voor jongens alleen maar kleding in blauw en grijs. Okergeel en mintgroen vind ik bijvoorbeeld heel mooi, maar daar kon ik niets in vinden dus toen heb ik besloten het zelf te gaan maken’, vertelt Carlijn enthousiast over de totstandkoming van haar handeltje Carloetje bij Jouw Marktkraam Schiedam.

‘In eerste instantie maakte ik kleding voor mijn eigen zoon, maar veel mensen vroegen waar ik het kocht. Toen gaf ik wel eens wat weg of verkocht ik wel eens wat en zo werd het steeds groter. Van het één kwam het ander en toen ben ik via Facebook gaan verkopen. Maar toen ik op internet zag dat er een Jouw Marktkraam in Schiedam zou openen ben ik daar eens langsgegaan om te informeren naar de mogelijkheden. Omdat de zaak nog niet open was kon ik kiezen voor een kraam in de etalage en dat heb ik toen direct gedaan. Samen met mijn man heb ik de constructie voor de kraam bedacht en gemaakt zodat de kraam ook nog leuk presenteert.’ Dat Carlijn plezier heeft in wat ze doet hoor je terug in ieder woord dat ze erover spreekt. Maar dit is niet het enige wat ze doet. Drie dagen in de week voorziet ze gasten van het eetcafé waar ze werkt van een natje en een droogje. Dat vindt ze ook ontzettend leuk, maar het is haar droom om uiteindelijk haar geld te verdienen met haar creativiteit.

‘Op dit moment zitten we midden in een verhuizing. We komen in een grotere woning en daar hoop ik de goudsmederij ook weer op pakken. Dan kopen mensen eerst hun trouwringen bij me en als er later een baby komt maak ik de babykleren’, grapt de jonge moeder. ‘Ja, ik wil hier uiteindelijk van rondkomen, maar het hoeft allemaal niet te groot. Ik vind het belangrijk om veel tijd met mijn zoon door te brengen en de producten moeten exclusief blijven. Als ik er maar van kan leven, dat is voldoende.’ Carlijn, we hopen dat je dromen werkelijkheid mogen worden!

Wil je de babykleren van Carlijn zelf zien en voelen? Je vindt ze bij Jouw Marktkraam in Schiedam! Oh, en zit de maat van jouw wens er niet tussen? Doe even een verzoekje bij Carlijn en dan maakt ze het speciaal voor je, wat een service hè?!

Lees verder

all inclusive op vakantie

29-06-2017

Heerlijk! De vakantie staat al bijna voor de deur! Huur je een kraam bij ons? Geen paniek! Als je voor je vakantie extra spullen bij ons brengt, houden wij deze achter in ons magazijn. Wij vullen gedurende je vakantie je kraam netjes bij en het enige wat jij hoeft te doen is je verkopen volgen via de app en van je vakantie genieten. Dat is nog eens all inclusive op vakantie gaan!

Lees verder

Vernieuwde app

19-04-2017

Heb je onze vernieuwde app al gezien? Nee? Snel updaten dan! Vanaf nu kun je meerdere barcodes invoeren door simpelweg op het plusje rechtsboven in het scherm te klikken. Je ziet per kraam wat verkocht hebt en je kramen hoeven niet in dezelfde vestiging te staan: handig voor mensen die in meerdere vestigingen verkopen. En je kunt ook terugkijken over een langere periode.
Veel plezier met verkopen!

Lees verder

Fijne feestdagen!

23-12-2016

Namens alle winkels van Jouw Marktkraam wensen wij onze klanten hele fijne, gezellige en liefdevolle kerstdagen! Voor 2017 wensen we een succesvolle ondernemend jaar maar vooral een heel gelukkig jaar!

Lees verder

Mooie feestgedachte ...

06-12-2016

Een van de reden dat Jouw Marktkraam is gestart met de eerste winkel, heeft te maken met duurzaamheid. Nu met de feestdagen voor de deur is het goed om daar even stil bij te staan. We kopen zoveel spullen en zo mogelijk nog meer gooien we weg. We zijn een regelrechte consumptiemaatschappij geworden. Spullen zoals ze vroeger werden gemaakt, zie je steeds minder. Robuuste, niet kapot te krijgen spullen.
Wij, bij Jouw Marktkraam, geloven in hergebruik van producten. Niet alleen ten gunste van het milieu, maar ten gunste van jou. De verkoop van tweedehandsproducten zorgt immers voor financiële voordelen, maar het geeft je ook een goed gevoel. Je gooit het niet weg. Je gunt het een tweede leven. En daardoor een ander ook het plezier van het gebruik van iets moois, dat ze anders misschien niet hadden kunnen kopen.
Mooie feestgedachte niet waar?!

Lees verder

Jouw Marktkraam door de ogen van een huurder

18-07-2016

Jouw Marktkraam vroeg Laura van Casa Crea Handmade naar haar verhaal:

Jouw Marktkraam. Tot een half jaar geleden had ik hier nog nooit van gehoord. Totdat er een vestiging in Stede Broec kwam. Ik las over een winkel met marktkramen erin. “Jij verantwoordelijk voor de aankleding en producten, zij voor de verkoop. De volledige opbrengst is voor jou, zonder addertjes onder het gras.”

Als beginnende webshop is dit best spannend. Gaat het wel lopen? Vinden mensen mijn producten wel leuk? Hoeveel tijd kost het mij? En klikt het wel met de winkeleigenaar zelf? Ik kan jullie vertellen: ik ben om!

Na een proefperiode van één maand zag ik de omzet stijgen. En de tijd die je er aan kwijt bent? Dat bepaal jij helemaal zelf! Mensen weten mijn webshop te vinden, of komen zelfs nu naar de winkel in plaats van online te bestellen. Zodra je bij Loes (eigenaresse van Jouw Marktraam Stede Broec) binnenstapt als ondernemer of klant, voel je je meteen thuis. Dit alles maakt Jouw Marktkraam voor mij een extra aanwinst in het runnen van mijn webshop.

Twijfel jij nog? Je kan al voor één week een kraam huren, ik zeg doen!

Wie weet tot snel! www.casacreahandmade.nl

Lees verder

All-inclusive vakantie service bij Jouw Marktkraam

06-07-2016

Geld verdienen terwijl je op vakantie bent? Dat kan!

Als je een kraam huurt bij ons tijdens de zomervakantie, maak je eenvoudig gebruik van de All-inclusive vakantieservice. Gratis! Je richt je kraam in en geeft ons wat extra, reeds geprijsde spullen die wij opslaan in ons magazijn. We vullen je kraam tijdig aan en zorgen ervoor dat jouw kraam altijd netjes verzorgd is. En jij? Jij geniet heerlijk van je welverdiende vakantie en volgt op de Jouw Marktkraam app de verkoop op de voet. Hoe relaxed is dat!?

Vraag bij jouw filiaal van Jouw Marktkraam naar de mogelijkheden: vind hier de websites van alle locaties.  

Lees verder

Prijsuitreiking webshopactie: V.I.P. kraamzorg en beautytreatment

24-06-2016

De webshop-actie van Jouw Marktkraam is inmiddels afgelopen. De winnares is Irene Voorneveld van Op Eigen Houtje Lifestyle! Afgelopen week was de prijsuitreiking bij Jouw Marktkraam Maarssen-Dorp, waar zij de cheque voor een V.I.P. behandeling bij Spa Sereen ontving! 

“Ik had totaal niet verwacht dat ik zou winnen, ik was blij verrast toen ik het hoorde! Via een advertentie op Facebook merkte ik de webshop actie op en ik besloot het eens te proberen. Nooit kwam in me op dat ik misschien wel die onwijs relaxte V.I.P. behandeling kon winnen! Dank jullie wel!”

Eind april huurde ze een kraam bij Jouw Marktkraam Maarssen, waar ze voornamelijk woonaccessoires en stationary verkoopt van verschillende merken en eigen werk. Op Eigen Houtje Lifestyle is een klein familiebedrijfje van vakmensen met een passie voor houtbewerking en mensen met passie voor trends, interieur en lifestyle artikelen. Benieuwd wat deze winnende webshop nog meer verkoopt? Neem eens een kijkje in de online shop of kom langs bij Jouw Marktkraam Maarssen-dorp.

Vanaf eind maart kon je je als webshop aanmelden voor de actie als je een kraam huurde bij Jouw Marktkraam. Lees hier meer over het verloop van de actie.

Ben je geïnspireerd geraakt om ook een kraam voor je webshop te openen? Dat kan elke week! Kijk hier hoe dat werkt.

Lees verder

Prijsuitreiking van de JMK-fiets Libelle Zomerweek

09-06-2016

De zeer gewilde 'JMK-fiets' die tijdens de Libelle Zomerweek te winnen was, is deze week aan winnares Marjolein overgedragen in Jouw Marktkraam Zwolle. 

Dat gaat natuurlijk niet "alsjeblieft, bedankt en doei", maar gezellig onder het genot van een bakje koffie en een praatje, zoals we dat bij Jouw Marktkraam graag doen als je de winkel binnenkomt. Marjolein was uiteraard heel erg blij dat ze gewonnen had.

"Ik was met mijn oma in de bioscoop en na afloop bekeek ik mijn mail. Ik kon het haast niet geloven, maar oma bevestigde het." Marjolein heeft haar huidige fiets al 14 jaar (!) maar die is nu stuk. Dus deze nieuwe fiets komt haar wel heel erg goed uit, aangezien ze er onder andere mee naar school gaat.

Op de Libelle Zomerweek was Marjolein met haar zus én moeder: het was een moederdag cadeautje. Wie geeft ontvangt, lijkt hier op te gaan dus. Ze kende Jouw Marktkraam daarvoor nog niet, maar het concept spreekt meteen aan. Het filiaal in Zwolle bood haar ook nog een week gratis een kraam aan, zodat ze het bij hen eens kan komen proberen.

"Jullie hebben mij echt een super dag bezorgd! En ook die week gratis een marktkraam uitproberen! Het voelt gewoon als een vervroegde verjaardag! Dank jullie wel!" aldus de winnares. We zijn benieuwd naar je ervaring, Marjolein!

Lees verder

Jouw Marktkraam in het nieuws

Jouw Marktkraam, internationaal in het nieuws

19-04-2017

Jouw Marktkraam Rotterdam Noord werd opgemerkt door Knack, een zeer bekend blad en nieuwssite in België. Knack Weekend schreef een uitgebreid artikel over de mooie stad Rotterdam en bezocht ook het opkomende Oude Noorden. Eenmaal in het Oude Noorden moet je wel even langs bij Jouw Marktkraam Rotterdam Noord.: "Uniek in deze buurt is, Jouw Marktkraam, waar je voor de duur van minstens een week spullen kunt verkopen, het aanbod wisselt dus." Lees hier de bevindingen van Knack: Jouw Marktkraam Rotterdam Noord in Knack Weekend

Lees verder

Jouw Marktkraam bij het Jeugdjournaal

15-02-2016

Afgelopen weekend was het Jeugdjournaal op bezoek bij Jouw Marktkraam. Twee jonge dames, Anne Sophie en Cato, werden gevolgd tijdens het opbouwen van hun kinderkraam. Want hoe leuk is het om in het echt winkeltje te spelen? Leerzaam in ieder geval ook. 

Kijk hier het Jeugdjournaal terug (vanaf 7 min).

Lees verder

Interview Corine van JMK Enschede

10-02-2016

Op de website van De Ondernemer lezen we ook een interview met Corine Hofstra, eigenaresse van Jouw Marktkraam Enschede. Uitgeroepen tot 'de gezelligste winkel van Enschede'. En niet voor niets, blijkt uit haar motivatie. Lees hier het interview

Lees verder

Jouw Marktkraam schot in de roos

16-12-2015

Het succes van ons franchisconcept wordt in diverse media genoemd. Ook op deze website Z Nieuws. Een schot in de roos. Dat gaat niet vanzelf; daar werken we keihard aan, met zijn allen! Want dit concept is gebaseerd op samenwerken oftewel samen ondernemen. Lees hier het artikel.

Lees verder

Trend alert: tweedehands is hot!

09-10-2015

Steeds meer Nederlandse jongeren kopen tweedehands spullen, zo blijkt uit jaarlijks onderzoek van Kaleidos Research onder jongeren tussen de 12 en 18 jaar. In de afgelopen vier jaar is het percentage jongeren dat gebruikte spullen koopt bijna verdubbeld van 9% naar 16%. Dat heeft te maken met de behoefte aan duurzaamheid en de vintage-trend. Lees hier het hele artikel.

Lees verder

Mijn Marktkraam - Blog van Marg

31-08-2015

Enthousiaste reacties komen regelmatig binnen via social media.  Dat is natuurlijk fantastisch om te horen! En soms verschijnt er zelfs een heel blog over jouw Marktkraam. Deze keer viel ons oog op het blog van Margo. Nieuwsgierig hoe zij het huren van een kraam beleeft? 

Lees hier de blog

Lees verder

De offline versie van Marktplaats

16-07-2015

Jouw Marktkraam is opgepikt door een blogster ikbenirisniet, ze heeft een heel leuk stuk geschreven over Jouw Marktkraam.

Het staat dan op mijn bucketlist om te verkopen, maar ik stel het uit en nog langer uit. Dan moet ik eerst alles uitzoeken, foto’s van maken, alles op Marktplaats zetten.. En dan wordt het nog erger want dan zit binnen no time je inbox vol met korte berichtjes vol spelfouten en heb je gedoe met pakketjes naar het postkantoor brengen. Of het ergste: je zit netjes thuis te wachten en degene van het spelfouten-mailtje komt helemaal niet opdagen en laat nooit meer iets van zich horen. En daarom vind ik Jouw Marktkraam ideaal, want het lost al die problemen op!

Lees verder

Gespot in VT Wonen!

01-06-2015

Jouw Marktkraam Rotterdam Noord is vernoemd in VT Wonen bij leuke adresjes! Intens gaaf!

Lees verder