een winkel vol 
leuke spullen 

Nieuws van Jouw Marktkraam

Weer open zonder afspraak te maken

23-04-2021

 

YESSSS WE GAAN WEER OPEN! Eindelijk... vanaf woensdag 28 april zijn onze winkels weer geopend. Je kunt dus weer lekker zelf bepalen wanneer je even wilt snuffelen in al onze spullen. We hopen je snel te verwelkomen, want we hebben jullie gemist. Wij houden ons uiteraard wel aan de richtlijnen van het RIVM en wij hopen dat jij dat ook doet. Samen pakken we het op toch?! Tot binnenkort!

Lees verder

Verlenging lockdown

05-02-2021

 NOG EEN BEETJE LANGER WACHTEN…
De lockdown is weer verlengt tot en met 2 maart. Dit vinden wij natuurlijk ontzettend jammer. We moeten helaas nog heel even geduld hebben. We hopen je snel weer te mogen helpen en ontvangen in onze filialen. Heb geduld en blijf gezond!

Lees verder

Fijne jaarwisseling

31-12-2020

Lieve huurders en klanten,

Ook aan het einde van dit jaar willen we iedereen een fijne jaarwisseling wensen en een beter jaar dan 2020.
Wat een raar jaar was dit toch, eerst in maart waren de meeste van onze al een paar weken dicht geweest en in stappen gingen ze weer open. En dan nu het jaar zo eindigen, zonder onze huurders en klanten. Heel onwezenlijk en beslist niet zoals wij het graag zien.
We missen jullie allemaal heel erg en hopen dat we na de lockdown de deuren van onze winkels weer open mogen doen om jullie te ontvangen. Tot die tijd, pas een beetje op elkaar en blijf gezond.

Jouw Marktkraam Nederland

Lees verder

Sluiting i.v.m. de lockdown

17-12-2020

Lieve huurders en klanten,

Zoals jullie inmiddels allemaal hebben gehoord, moeten ook wij vanaf nu onze winkels sluiten.

Dit heeft veel impact voor ons, maar natuurlijk ook voor jullie. Voor veel van onze klanten is een bezoek aan onze winkel een moment van 'even weg uit de sleur en misschien wel eenzaamheid' of juist 'even eruit voor een stukje ontspanning'.

Voor onze huurders bevriezen we de huur, net als in het voorjaar.

Dit houdt in dat als je nu een plekje huurt, dat de huur pas weer verder gaat als we weer open mogen. Het kost jullie dus geen huur!

De winkel is gesloten, dus alles staat veilig.

Wij wensen jullie allemaal, ondanks deze rare tijden, een hele fijne en warme kerst en een mooi Nieuwjaar.

Pas goed op elkaar en blijf gezond.

Jouw Marktkraam Nederland

Lees verder

Kom nu een kraam huren

05-11-2020

Inmiddels is het november en komen de Sinterklaas aankopen al lekker op gang. Daarom is nu het perfecte moment om een kraam te huren.

Een aantal dingen die je zou kunnen verkopen zijn bijvoorbeeld: speelgoed, gekregen cadeautjes waar je zelf niks mee doet of een leuke feestdagen DIY.

Misschien ben je ook uitgekeken op je kerstdecoratie van vorig jaar en kun je er iemand anders blij mee maken door het te verkopen.
Zo ligt het niet te verstoffen op je zolder en kun je er ook nog iets aan verdienen.

Als je nu begint met het verkopen van je spullen, heb je een fijn opgeruimd huis voordat de drukke decembermaand begint.

 

Er is nu nog genoeg keus om jouw favoriete plekje te huren dus kom snel langs voor een kraam en word de nieuwe leverancier van Sinterklaas! 

Lees verder

online etalage

11-06-2018

Jouw Marktkraam is nu ook online! Op de website kun je alvast "voorshoppen". Lekker vanuit je luie stoel bij ons binnenkijken of gluren bij de buren, binnenkijken bij onze andere vestigingen. Kijk maar eens op www.jouwmarktkraam-etalage.nl 

Lees verder

Kraam van de maand december

11-12-2017

‘Sinds oktober 2016 is mijn webshop www.peetjesfavorieten.nl online en vanaf het moment dat ik een verkoopplek bij Jouw Marktkraam Maastricht huur is het allemaal in een stroomversnelling geraakt’, vertelt Petra die deze maand met haar verkoopplek is uitgeroepen tot kraam van de maand. ‘Voordat ik hiermee begon werkte ik in loondienst en met het eindigen van het laatste jaarcontract dacht ik: het is nu of nooit! Dit was het perfecte moment om iets voor mijzelf te beginnen, op te bouwen, te doen wat ik leuk vind en waar ik voor gestudeerd heb.’ Petra heeft vroeger de opleiding Mode/Textiel gevolgd. Ze ging voor zichzelf na wat zij belangrijk en leuk vindt om te doen. De onderwerpen zoals het milieu, onze medemens, kwaliteit boven kwantiteit en “slow fashion” zijn voor Petra zeer belangrijk. Maar ook het hebben van sociale contacten, mensen blij maken en kinderen weer en meer kleur laten dragen waren punten die ook hoog scoorden. ‘Zodoende ben ik biologische-, duurzame- en fairtrade kinderkleding gaan verkopen. Kinderkleding die vrij zijn van chemicaliën en plastic, niet gemaakt zijn door kinderhandjes, voor een eerlijk loon en in een goede werkomgeving.’

‘Voor de opening van Jouw Marktkraam in Maastricht werd ik via een e-mail door Marinka benaderd met de vraag of ik interesse had om een verkoopplek te huren. Daar was ik in eerste instantie niet erg happig op omdat ik mij vooral wilde op mijn website wilde focussen. Via een e-mail terug heb ik aangegeven dat ik, zodra ze open zouden zijn, weleens een keer langs zou komen en op basis van die ervaring een keuze zou maken. Nadat ze de deuren hadden geopend ben ik vrij snel een kijkje gaan nemen en na het zien van de winkel heb ik direct besloten om een verkoopplek te huren.’
‘Rond juni/ juli dit jaar vroeg Gabo, eigenaar van de vestiging in Maastricht, mij of ik misschien interesse had om, in plaats van enkele verkoopplekken, een aantal vierkante meter te huren. Dit vond ik wederom enorm spannend en ook hier heb ik over getwijfeld. Maar niet geschoten is altijd mis en met de voorwaarde dat ik terug kon naar het huren van een aantal verkoopplekken ben ik op dit aanbod ingegaan. Het gaat ontzettend goed en nu heb ik dus een shop-in-shop die ik helemaal kan inrichten alsof het mijn eigen winkel is’, vertelt Petra enthousiast. ‘De samenwerking met Gabo en Marinka is super. Het klikt goed en wij hebben dezelfde visie en doelstelling’, vult ze aan.

Wij zijn ontzettend gek op jouw leuke spulletjes Petra. Wij hopen dat jij nog heel lang bij onze vestiging in Maastricht blijft verkopen en wensen je heel veel succes met je winkel en webshop. 
Kun jij de verkoopplek van Peetje's Favorieten bij Jouw Marktkraam Maastricht niet bezoeken? Check dan haar Facebookpagina of website: www.peetjesfavorieten.nl.

Lees verder

Kraam van de maand november

16-11-2017

‘Eigenlijk ben ik mijn hele leven al lekker creatief bezig, dat vind ik ontzettend leuk en sinds een tijdje heb ik een Facebookpagina waar ik wat bekendheid aan mijn frutsels geef. Mijn zus is grafisch vormgeefster en heeft direct een logo voor me gemaakt. Samen met haar heb ik ook de naam bedacht: Het zusje van. Ik wilde mijn eigen naam wel gebruiken, maar ik was bang dat mensen dit lastig vinden of moeilijk onthouden. Vroeger stond ik al bekend als “het zusje van”, dus mijn zus is ook ontzettend trots op deze naam’, vertelt Chalice enthousiast. Zij is met haar verkoopplek bij Jouw Marktkraam Maastricht uitgeroepen tot kraam van de maand. ‘Toen de winkel verbouwd werd tot Jouw Marktkraam liep ik er langs en zag ik een briefje achter het raam hangen. Ik dacht direct “hier moet ik naartoe met mijn spulletjes”, dus nam ik een foto van het briefje en heb ik contact opgenomen. Een hele kraam vullen lukte me niet, maar een plank vond ik leuk en ik huur nu nog steeds, ik ben dus sinds dag één van Jouw Marktkraam Maastricht verkoper bij de winkel.’ 

Maar wat verkoop je precies, Chalice? ‘Ik haak! En ik maak papieren rozen. Daar geef ik ook workshops in. En ik doe aan handlettering… Eigenlijk ben ik een manusje van alles! Haken doe ik heel veel en op dit moment veel pompoenen. Wat ik precies bij Jouw Marktkraam verkoop is afhankelijk van wat er verkocht is. Ik maak dingen altijd een seizoen van tevoren, maar omdat de pompoenen zo goed gingen begin ik nu pas aan de kerstballen en we zijn al halverwege november! Omdat het gehaakte zo populair is blijft de rest even liggen. De kaarten maak ik ook allemaal met de hand en daarvan vul ik er zo’n twee per week aan. Dat loopt dus geen storm, maar vind ik gewoon erg leuk om te doen.’ De alleenstaande moeder haalt er ontzettend veel plezier uit en is er altijd mee in de weer. Zo heeft ze zichzelf door middel van YouTube-video’s leren haken en als ze haar zoon vraagt wat die ergens van vindt en hij reageert met “oh mam, dat is echt mooi”, weet ze ook zeker dat het heel mooi is. ‘Het is fijn dat ik zo nu en dan met hem kan sparren. Al vindt hij het soms net een oorlogsgebied bij ons thuis, hij gunt het me wel en denkt soms ook met me mee’, aldus de trotse moeder.

Chalice haar creativiteit stopt niet bij haar hobby. Naast de bezigheden voor haar handeltje werkt ze in de buitenschoolse opvang. ‘Daar werk ik intussen alweer zeventien jaar, 26 uur per week. Ik knutsel ontzettend veel met de kinderen, daar ligt ook mijn kracht. We knutselen niet alleen, we bakken ook een heleboel. Ontzettend leuk vind ik dat’, vertelt ze over haar werk. Maar daar houdt het nog niet op. ‘Toen ik voor een kennismakingsgesprek bij Gabo kwam vertelde hij dat kraamhuurders ruimte in de vestiging mogen benutten om workshops te geven. Toen hij dat zei vond ik wel dat ik direct moest inspringen, dus nu geef ik regelmatig workshops bij Jouw Marktkraam.’ Chalice, fijn dat je het zo naar je zin hebt bij Jouw Marktkraam Maastricht, we hopen dat dit nog heel lang het geval blijft!

Lees verder

Kraam van de maand oktober

18-10-2017

‘Ik wilde ontzettend graag een eigen winkel beginnen en het liefst een kaaswinkel, maar daar heb ik geen verstand van. Dus toen ben ik op zoek gegaan naar een franchiseorganisatie en zo ben ik bij Zuster Evie terecht gekomen. Dit kan ik naast mijn baan als filiaalmanager bij het Kruidvat doen en ik heb er geen fysieke winkel voor nodig. Een eigen winkel runnen leek me een hele uitdaging vanwege mijn jonge kinderen. Nu is vrijdag mijn Zuster Evie-dag en dan doe ik de verkoop en uitleveringen. De verkoop houdt in dat ik bij winkels naar binnen loop om te vragen of zij mijn producten in het assortiment op willen nemen. Vorig jaar ben ik begonnen met de hangop en sinds een aantal maanden heb ik de Puike Potten aan mijn assortiment toegevoegd en deze verkoop ik onder andere bij Jouw Marktkraam Haarlem Cronjé.’ Daisy haar kraam werd deze maand benoemd tot Kraam van de maand en vertelt honderduit over haar eerste jaar als zelfstandig ondernemer. 

‘Ik vind het heel leuk om als ondernemer bezig te zijn. Hoe druk ik het met de zaken heb, heb ik volledig zelf in de hand. Net als de producten die ik verkoop. Zuster Evie heeft een assortiment waar ik uit kan kiezen en als een bepaald product bij mij niet loopt kan ik er voor kiezen om deze niet weer af te nemen. Dat is ontzettend fijn. We werken volgens vaste receptuur zodat alle producten in het hele land hetzelfde zijn, maar ik maak alle potten wel zelf klaar. Dan zit ik aan de keukentafel alle bakmixen samen te stellen, heel leuk! Dat moet allemaal heel strikt volgens de HACCP-code, wat betekent dat alles schoon moet zijn. Gelukkig vindt mijn partner het heel leuk dat ik dit doe en dat is maar goed ook, want soms staat overal wat. Alles moet hier ook in opslag, dus ik ben blij dat hij het niet als “rommel” beschouwt. Zijn steun is heel fijn.’ 

Op dit moment is Daisy druk bezig met het vernieuwen van haar assortiment. Ze vertelt over een toverthee die helemaal nieuw is bij Zuster Evie. ‘Als je de thee zet komt er een bloem uit, dus ik ben heel benieuwd hoe dat gaat lopen. En december zit er ook aan te komen, dus daarom voeg ik de speculaas nu ook toe aan mijn assortiment.’ Daisy heeft er zichtbaar veel plezier in en heeft het er ook maar druk mee. ‘Maar bovenal staan mijn kinderen op nummer één!’ 

Ben je benieuwd naar de Puike Potten van Daisy? Bezoek haar kraam bij Jouw Marktkraam Haarlem Cronjé. ‘Ik zag dat zusters binnen een andere regio ook bij Jouw Marktkraam verkopen, dus je vindt ons niet alleen bij Haarlem Cronjé’, voegt Daisy er nog aan toe.

Lees verder

Kraam van de maand augustus

31-08-2017

‘Eigenlijk is dit een uit de hand gelopen hobby van me. Ik kocht altijd van alles op markten en kringloopwinkels, maar toen uiteindelijk de hele woonkamer stond volgebouwd dacht ik: “nu moet ik eerst maar eens wat gaan verkopen”. En dat ben ik eigenlijk steeds meer gaan doen’, Henny is met haar kraam bij Jouw Marktkraam Dokkum benoemd tot Kraam van de maand en vertelt ons over het ontstaan van haar handeltje met Henny's Brocante

‘De verkoop deed ik eerst gewoon vanuit huis, via Facebook bijvoorbeeld. Maar toen je door middel van een Facebook-actie een keer kraamhuur kon winnen in Drachten, won ik dit samen met een vriendin van me. Dit beviel me goed dus ben ik daar gebleven. Nu heb ik sinds ruim twee maanden ook een kraam in Dokkum en sta ik regelmatig op markten mijn spullen te verkopen. Afgelopen weekend bijvoorbeeld nog in Workum en komende zaterdag in Joure. In Workum heb ik ook weer flink verkocht. Ja, er gaat wel veel tijd inzitten om genoeg spullen op voorraad te houden’, Henny vertelt enthousiast hoe ze door Friesland langs markten en kringloopwinkels gaat om dit op pijl te houden. Daar koopt ze alles wat binnen haar handeltje past om dit vervolgens weer door te verkopen. ‘Maar ik heb ook wel eens nieuwe producten, mijn buurman maakt bijvoorbeeld schapen- en konijnenvachten. Daar koop ik ook wel eens wat van in. Zo blijft het aanbod heel divers.’ 

‘Mijn man is vrachtwagenchauffeur en daardoor eigenlijk alleen weekends thuis. Als hij dan thuis komt moet hij eerst altijd even checken wat er allemaal veranderd is in huis. Verder laat hij me lekker mijn gang gaan, al gaat hij soms ook wel eens met me mee naar markten. Zoals nu staat de hele keukentafel volgebouwd met producten die ik nog moet prijzen, ik hoor het 'm al zeggen: "wat heb je weer een zootje", haha! Verder vind hij het allemaal wel goed.’ Met de de support die ze van haar echtgenoot krijgt zit het dus wel snor. Het mooiste wat Henny met haar handeltje meemaakte is het ontstaan van haar vriendschap met Marleen, die ze eigenlijk met deze hobby heeft aangestoken. ‘Zij kocht eerst wel eens spullen bij me en daardoor heb ik haar leren kennen. Toen hebben we een keer samen op een vlooienmarkt gestaan. Sindsdien doen we steeds meer samen en intussen heeft zij ook haar eigen handeltje! Uiteindelijk zou ik wel zo groot willen worden dat ik alleen hiermee de kost verdien, maar dat is nog niet aan de orde.’ 

Ben jij benieuwd naar de spullen die Henny verkoopt? Je vindt zowel een kraam in Dokkum als in Drachten.

Lees verder

Jouw Marktkraam in het nieuws

Sluiting i.v.m. de lockdown

17-12-2020

Lieve huurders en klanten,

Zoals jullie inmiddels allemaal hebben gehoord, moeten ook wij vanaf nu onze winkels sluiten.

Dit heeft veel impact voor ons, maar natuurlijk ook voor jullie. Voor veel van onze klanten is een bezoek aan onze winkel een moment van 'even weg uit de sleur en misschien wel eenzaamheid' of juist 'even eruit voor een stukje ontspanning'.

Voor onze huurders bevriezen we de huur, net als in het voorjaar.

Dit houdt in dat als je nu een plekje huurt, dat de huur pas weer verder gaat als we weer open mogen. Het kost jullie dus geen huur!

De winkel is gesloten, dus alles staat veilig.

Wij wensen jullie allemaal, ondanks deze rare tijden, een hele fijne en warme kerst en een mooi Nieuwjaar.

Pas goed op elkaar en blijf gezond.

Jouw Marktkraam Nederland

Lees verder

Jouw Marktkraam, internationaal in het nieuws

19-04-2017

Jouw Marktkraam Rotterdam Noord werd opgemerkt door Knack, een zeer bekend blad en nieuwssite in België. Knack Weekend schreef een uitgebreid artikel over de mooie stad Rotterdam en bezocht ook het opkomende Oude Noorden. Eenmaal in het Oude Noorden moet je wel even langs bij Jouw Marktkraam Rotterdam Noord.: "Uniek in deze buurt is, Jouw Marktkraam, waar je voor de duur van minstens een week spullen kunt verkopen, het aanbod wisselt dus." Lees hier de bevindingen van Knack: Jouw Marktkraam Rotterdam Noord in Knack Weekend

Lees verder

Jouw Marktkraam bij het Jeugdjournaal

15-02-2016

Afgelopen weekend was het Jeugdjournaal op bezoek bij Jouw Marktkraam. Twee jonge dames, Anne Sophie en Cato, werden gevolgd tijdens het opbouwen van hun kinderkraam. Want hoe leuk is het om in het echt winkeltje te spelen? Leerzaam in ieder geval ook. 

Kijk hier het Jeugdjournaal terug (vanaf 7 min).

Lees verder

Interview Corine van JMK Enschede

10-02-2016

Op de website van De Ondernemer lezen we ook een interview met Corine Hofstra, eigenaresse van Jouw Marktkraam Enschede. Uitgeroepen tot 'de gezelligste winkel van Enschede'. En niet voor niets, blijkt uit haar motivatie. Lees hier het interview

Lees verder

Jouw Marktkraam schot in de roos

16-12-2015

Het succes van ons franchisconcept wordt in diverse media genoemd. Ook op deze website Z Nieuws. Een schot in de roos. Dat gaat niet vanzelf; daar werken we keihard aan, met zijn allen! Want dit concept is gebaseerd op samenwerken oftewel samen ondernemen. Lees hier het artikel.

Lees verder

Trend alert: tweedehands is hot!

09-10-2015

Steeds meer Nederlandse jongeren kopen tweedehands spullen, zo blijkt uit jaarlijks onderzoek van Kaleidos Research onder jongeren tussen de 12 en 18 jaar. In de afgelopen vier jaar is het percentage jongeren dat gebruikte spullen koopt bijna verdubbeld van 9% naar 16%. Dat heeft te maken met de behoefte aan duurzaamheid en de vintage-trend. Lees hier het hele artikel.

Lees verder

Mijn Marktkraam - Blog van Marg

31-08-2015

Enthousiaste reacties komen regelmatig binnen via social media.  Dat is natuurlijk fantastisch om te horen! En soms verschijnt er zelfs een heel blog over jouw Marktkraam. Deze keer viel ons oog op het blog van Margo. Nieuwsgierig hoe zij het huren van een kraam beleeft? 

Lees hier de blog

Lees verder

De offline versie van Marktplaats

16-07-2015

Jouw Marktkraam is opgepikt door een blogster ikbenirisniet, ze heeft een heel leuk stuk geschreven over Jouw Marktkraam.

Het staat dan op mijn bucketlist om te verkopen, maar ik stel het uit en nog langer uit. Dan moet ik eerst alles uitzoeken, foto’s van maken, alles op Marktplaats zetten.. En dan wordt het nog erger want dan zit binnen no time je inbox vol met korte berichtjes vol spelfouten en heb je gedoe met pakketjes naar het postkantoor brengen. Of het ergste: je zit netjes thuis te wachten en degene van het spelfouten-mailtje komt helemaal niet opdagen en laat nooit meer iets van zich horen. En daarom vind ik Jouw Marktkraam ideaal, want het lost al die problemen op!

Lees verder

Gespot in VT Wonen!

01-06-2015

Jouw Marktkraam Rotterdam Noord is vernoemd in VT Wonen bij leuke adresjes! Intens gaaf!

Lees verder